Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Havutça: AKP, işsizlik tehdidiyle taşeronda çalışmaya zorluyor”

Havutça:  AKP, işsizlik tehdidiyle taşeronda çalışmaya zorluyor”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Susurluk Belediyesi'nde işten çıkarılan 76 işçinin işine, ekmeğine, aşına yeniden kavuşmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Susurluk Belediyesi'nde işten çıkarılan 76 işçinin işine, ekmeğine, aşına yeniden kavuşmasını istedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı yaptığı konuşma ile AKP döneminde işten çıkarılanları anlattı.
30 Mart seçimlerinden sonra Susurluk Belediyesi'nde çalışan 76 işçinin işten çıkarıldığını belirten Havutça, AKP'lilere seslenerek, Susurluk Belediyesinde işten atılan işçi kardeşlerimizin ekmeğine, aşına yeniden kavuşması için Adalet ve Kalkınma Partisinin yetkili kurullarını göreve davet ediyorum” dedi.
Susurluk Belediyesi'nde 76 işçinin sendikasızlaştırılmayı, taşeron çalışmayı reddettikleri için açlığa, sefalete, yoksulluğa mahkûm edildiğini vurgulayan Havutça,  Susurluk Belediyesi'nin önünde hergün eylem yapan işçilerin tek suçunun AKP`li olmamak, sendikal hak ve insanca yaşayacak bir ücret talep etmek olduğunu söyledi.
Havutça, Bu işçi kardeşlerimiz verilen işi mi yapmadılar? Hayır. Emirlere karşı mı geldiler? Hayır. Bu insanlar iş disiplinine aykırı mı geldiler, iş devamsızlığı mı yaptılar? Hayır. Ama, bugün, sırf AKP`li belediye onları bir şekilde ayrıştırdığı için, kendinden ayrı tuttuğu için ekmeğinden, aşından oldular, çoluk çocuk açlığa mahkûm oldular” diye konuştu.
AKP hükümetleri döneminde taşeron olarak çalışan işçi sayısının 5 kat artığını belirten Havutça, işçilerin hepsinin açlık, yoksulluk ve sefalet içerisindeki bir çalışma düzenine mahkum edildiklerini ifade etti.
AK Parti tüzüğünde Sosyal devlet ilkesi olmazsa olmaz olarak tanımlanıyor” diyen Havutça, Peki, işçileri işsiz bırakmak, aç bırakmak, sosyal devletin neresine uyuyor, adalet kavramının neresine uyuyor? Onun için, biz diyoruz ki buradan: İş barışının sağlanması ülkemiz için çok önemli. Susurluk Belediyesinde işten atılan işçi kardeşlerimizin ekmeğine, aşına yeniden kavuşması için Adalet ve Kalkınma Partisinin yetkili kurullarını göreve davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı